Op eigenschap zoeken

Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de querybouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Tip description" met waarde "Na de behandeling meedoen aan onco-revalidatie, in groepsverband samen m". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 19 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

     (Na de behandeling meedoen aan onco-revalidatie, in groepsverband samen m)
    • OLmK HP Slechtnieuwsgesprek  + (Neem altijd iemand mee naar de gesprekken
      Neem altijd iemand mee naar de gesprekken met de arts om de informatie zo goed mogelijk te verwerken. *Wees voorbereid op slecht nieuws, houd er terdege rekening mee. *Geef aan dat je overdonderd ben en niet meer goed kunt luisteren. *Vraag om een vervolggesprek. *Bereid vragen voor die je eventueel kunt stellen. *Neem het gesprek op met een recorder of maak aantekeningen.
      op met een recorder of maak aantekeningen.)
    • OLmK HP Vermoeidheid  + (Patiënt duidelijk vertellen dat vermoeidheid erbij hoort. *Zorg voor ondersteuning in de huishouding.)
    • OLmK HP Invloed op relaties  + (Probeer te relativeren. Richt je op de echte belangrijke zaken van het leven, bijvoorbeeld je naasten en minder op bijvoorbeeld materiële zaken. Let op dat de angst om te sterven niet de relatie gaat beheersen.)
    • OLmK HP Wie kun je vertrouwen?  + (Raadpleeg de huisarts over de kwaliteit va
      Raadpleeg de huisarts over de kwaliteit van de arts in het ziekenhuis. *Raadpleeg de beoordeling van de arts op internet (of doe dit juist niet, want er staat te veel informatie op zonder de juiste context) *Ga desnoods naar een ander. *Gebruik de zorgkaart om de juiste behandelaar te kiezen.
      gkaart om de juiste behandelaar te kiezen.)
    • OLmK HP Schaamtegevoel bij onderzoek  + (Trek kleding waarin je je gemakkelijk voel
      Trek kleding waarin je je gemakkelijk voelt en die gemakkelijk aan- en uit te trekken is. *Praat over het eventuele schaamtegevoel tegen de professional. *Geef aan dat je je heel ongemakkelijk voelt en als je de assistenten er niet bij wilt hebben, vraag of dat mogelijk is. *Realiseer je dat dit voor zowel de uitvoerend arts als de assistenten een heel normale handeling is.
      assistenten een heel normale handeling is.)
    • OLmK HP Vermoeidheid  + (Verdeel het werk, neem taken over van de patiënt.)
    • OLMK HP Rol van de bedrijfsarts  + (Verdiep je goed in je rechten *Zoek eventu
      Verdiep je goed in je rechten *Zoek eventueel begeleiding bij gesprekken met de werkgever via een patiëntenvereniging; *Ook hierbij geldt: **blijf in goed overleg; **wil je werken en kan je het ook, doe het dan; **neem ook hier iemand mee bij een bezoek aan de bedrijfsarts; Zie ook: [http://kankerenwerk.nl/ de site Kanker en werk]
      //kankerenwerk.nl/ de site Kanker en werk])
    • OLmK HP Zorg voor de kinderen  + (Voor de professionals die bij een gezin me
      Voor de professionals die bij een gezin met een kankerpatiënt betrokken zijn is het belangrijk dat ze actief meedenken in wat er voor dat gezien nodig is. *Daar hoort een actieve rol bij in het volgen van het gezin in de tijd; *Let daarbij goed op het gedrag van de kinderen en bij zorg daarover op tijd overleggen bijvoorbeeld met de school; *Zoek eventueel hulp bij collega's die meer ervaring hiermee hebben.
      ollega's die meer ervaring hiermee hebben.)
    • OLmK HP Eenzaamheid  + (Vraag gericht of er sprake is van gevoelen
      Vraag gericht of er sprake is van gevoelens van eenzaamheid of isolement veroorzaakt door de ziekte. *Stimuleer de patiënt om deze gevoelens te bespreken. *Gebruik geen termen die de patiënt afschilderen als een te mijden persoon, bijvoorbeeld 'chemo-besmet' *Probeer in te schatten of er eventueel professionele hulp nodig is in ernstige gevallen.
      ionele hulp nodig is in ernstige gevallen.)
    • OLmK HP Inzicht in traject  + (Wees ervan bewust dat een patiënt het rech
      Wees ervan bewust dat een patiënt het recht heeft om om alles te vragen over de behandeling van de ziekte. *Schrijf de vragen aan de arts vooraf op. *Laat de informatie gedoseerd tot u komen. *Vraag nog een gesprek aan als er nog vragen zijn. *Op sommige websites staat informatie over de ziekte en vragenlijsten die je kan gebruiken in contact met de arts. *Neem iemand mee naar het gesprek met de arts of verpleegkundige. *Neem het gesprek op (wel even vragen of dat goed is). *Vraag informatie mee op papier. *Blijf niet rondlopen met vragen, zoek de arts dan opnieuw op.
      n met vragen, zoek de arts dan opnieuw op.)
    • OLmK HP Er niet over kunnen of durven praten  + (Wees opmerkzaam ten aanzien van deze feite
      Wees opmerkzaam ten aanzien van deze feiten, signaleer ze en benoem ze, zowel bij de patiënt als bij de naasten. *Verwijs eventueel door naar een geestelijk verzorger, psycholoog, Palazzolihuis, coaches kanker en werk. *Sommige mensen willen niet van alle details op de hoogte zijn, bespreek eventueel later meer als patiënt er meer ontvankelijk voor is.
      als patiënt er meer ontvankelijk voor is.)
    • OLmK HP Aanspreekpunt  + (Wees toegankelijk en zo veel mogelijk bereikbaar en zorg dat de patiënt op de hoogte is wie je vervangt bij afwezigheid.)
    • OLmK HP Slechtnieuwsgesprek  + (Zeg niet te veel tijdens het onderzoek. Tr
      Zeg niet te veel tijdens het onderzoek. Trek de conclusies pas in een gesprek met de patiënt. *Trek voldoende tijd uit voor een gesprek. *Geef de patiënt de mogelijkheid om iemand mee te nemen. *Biedt mogelijkheid tot nazorg en extra aanvullende vragen. *Houd de inleiding kort, kom snel ter zake. *Praat in heldere taal, wees duidelijk en geef niet te veel informatie. *Wees eerlijk, maar hoopvol, geef aan wat er allemaal kan. *Schets een zo compleet mogelijk beeld. *Herhaal de boodschap desnoods de volgende keer, waarmee de patiënt ook de kans krijgt om erop terug te komen. *Geef info op papier mee.
      terug te komen. *Geef info op papier mee.)
    • OLmK HP Aanspreekpunt  + (Zoek een persoon waarin je vertrouwen hebt
      Zoek een persoon waarin je vertrouwen hebt en vraag of deze persoon jouw vaste aanspreekpunt kan zijn; *weet hoe je deze persoon kunt bereiken; *besef dat een oncologieverpleegkundige de arts niet kan vervangen en vraag daarom ook de arts te spreken; *weet ook dat dit verandert als de controles bij andere professionals gaan plaatsvinden.
      ij andere professionals gaan plaatsvinden.)
    • OLmK HP Eenzaamheid  + (Zonder jezelf niet af en blijf openstaan v
      Zonder jezelf niet af en blijf openstaan voor anderen. Maak daarbij je gevoel en behoefte duidelijk. *Spreek over de emoties met je naasten. *Durf emoties toe te laten en geef jezelf tijd om eroverheen te komen. *Zoek lotgenoten op. *Ga op zoek naar afleiding, maar gebruik dat niet om voor de werkelijkheid te vluchten. *Zoek professionele hulp als dat nodig is.
      *Zoek professionele hulp als dat nodig is.)
    • OLmK HP Niet-pluisgevoel  + (als je twijfelt, ga direct naar de huisart
      als je twijfelt, ga direct naar de huisarts. *wees alert op veranderingen, zet ze niet automatisch onder een bepaalde noemer; *luister goed naar je lichaam en zorg er goed voor; *verwoord je klachten goed en schrijf ze desnoods op; *zorg dat je je huisarts kent.
      esnoods op; *zorg dat je je huisarts kent.)
    • OLmK HP Niet-pluisgevoel  + (moet zelf ook niet in een van de bovengeno
      moet zelf ook niet in een van de bovengenoemde valkuilen trappen. *geef de patiënt de ruimte om zijn zorgen te benoemen en luister goed; *zorg voor een goede continuïteit van de zorg, beschrijf alles goed in het dossier, zorg voor een goede overdracht; *overleg eventueel met je collega's over lastige casussen.
      el met je collega's over lastige casussen.)
    • OLmK HP Contact met lotgenoten  + (tijdens de chemokuur is het goed om aan be
      tijdens de chemokuur is het goed om aan beweging te doen, dit komt de genezing ten goede. *Kies een sport of activiteit die bij je past; *Als je je heel slecht voelt, ga dan wel om de anderen te zien en om eruit te zijn, maar sport dan niet mee; *Ga naar buiten, dat komt de structuur ten goede; *De chemokuur verslechtert de conditie, dat heeft invloed op de manier waarop je kunt sporten; *Na de chemo zal de conditie weer verbeteren en is na ongeveer twee jaar weer op peil.
      en is na ongeveer twee jaar weer op peil.)
    • OLmK HP Kwetsbaarheid en onzekerheid  + (voor een patiënt is het belangrijk om na t
      voor een patiënt is het belangrijk om na te gaan waar de onzekerheid vandaan komt of waardoor ze versterkt wordt. Komt ze bijvoorbeeld voort uit een behoefte aan meer informatie, of doordat de controle niet meer in eigen hand ligt, et cetera. '''dit nog verder uitwerken'''
      et cetera. '''dit nog verder uitwerken''')